kolmapäev, 11. oktoober 2017

SININE KÕMU: MONARH KUI INIMENE

Millisena tunned Sina sel aastal kandideerivaid monarhe? Võib-olla olete te klassikaaslased, võib-olla on keegi neist Su tutvusringkonnas kuid võib-olla ei tunne Sa neist veel kedagi. Isegi kui te olete sõbrad, kui hästi te teineteist tegelikult teate? Debattide, ülesannete ja kampaania käigus on meil olnud küll see nädal võimalus kandidaatidega veidi tutvuda, kuid ehk on pilt siiski veel hägune ja Sa ei oska ettegi kujutada, millised need inimesed tegelikult on. Selleks, et teada saada millised on monarhi kandidaadid väljaspool kampaaniat, küsisin neilt mõned küsimused selle kohta, millised on nad eraelus. Millised on nad inimesena.

Paljud ütlevad, et see, kes on inimese lemmik loom, ütleb tema kohta väga palju. Seega uurisingi esimese asjana, mis on meie kandidaatide lemmik loomad. Kandidaat nr1 - Kriss-Lyna -  väitis, et tema lemmik loomaks on kassid, kuid tema spiritanimaliks on hoopis elevandid, kuna vaatamata nende suurusele on nad ühed kõige rahulikumad ja ilusamad loomad maailmas. Kandidaat nr2 - Kaarel Koit - ei tea, kes on tema lemmik loom, kuid kui tal oleks valida kassi ja koera vahel, siis valiks ta koera. Kandidaat nr3 - Liivia Lints - peab enda lemmikloomadeks Antarktikast pärit pingviine. Ning kandidaat nr4 - Hanna-Liina Salumets - ütleb, et tema lemmikloomaks on kindlasti pesukaru, kuna pesukaru näeb välja justkui metsa paharett.

Kandidaat nr1 lemmik värviks on kas must või kollane. Teise kandidaadi lemmik värv on aga taevasinine. Kandidaat nr3 ütleb, et tema lemmik värv on veinipunane. Kahjuks ei oska neljas kandidaat oma lemmikut värvi nimetada, kuid arvab, et esimese hooga pakuks ta vist musta.

Millised inimesed aga neile meeldivad? Kriss-Lyna lemmik kuulsuseks on kas Marilyn Monroe või Kate Hudson. Liiviale meeldib Zac Efron ning Liina väidab, et lemmik kuulsused vahetuvad tal tihti, kuid viimasel ajal on ta end kursis hoidnud Jake Gyllenhaali tegemiste ja filmidega.

Muusika puhul ei oska Kriss-Lyna oma lemmikut žanrit välja tuua, kuid lemmikuks instrumendiks on tal ukulele ning lemmikuks lauluks Kings of Leon - "Sex on fire". Ka Kaarlil ei ole muusika puhul lemmikut žanri ning isegi mitte laulu, kuid lemmik instrumendiks on tal torupill. Kaarel eelistab kuulata seda, mille järgi tal parasjagu tuju on. Liivia lemmik laul on Dub Fx - "Love me or not". Oma lemmikut žanrit ega instrumenti pole ta välja toonud. Liina lemmikuks lauluks on klassikaline R.E.M. - "Losing my religion". Žanrid teda ei huvita, peaasi, et laul hea oleks. Instrumentidest meeldib talle aga enim klaver.

Esimese kandidaadi lemmikuks filmiks on "Breakfast at Tiffany's", mille puhul on tegu 1961 aastal valminud filmiga. Kriss-Lynale meeldib see ajastu ka üleüldiselt väga. Üllataval kombel osutus nii teise kui ka kolmanda kandidaadi lemmikuks seriaaliks  "Grey anatoomia". Neljas kandidaat nimetas oma lemmik seriaaliks "The X-files" ning lemmikuks filmiks "Fight club".

Kuid monarhi valime me ju meie koolile... seega küsin küsimusi ka kooli teemal! Kriss-Lyna lemmik õppeaineks on bioloogia. Tema jaoks ei ole õppeainet, mis talle ei meeldiks, aga ta toob välja, et vene keel on kõige raskem. Lemmik kooliürituseks peab ta saja protsendiliselt jõuluballi. Kaarli lemmikud õppeained on ühiskonnaõpetus ning inimene ja õigus. Pole õppeaineid, mis talle ei meeldiks. Tema lemmik kooliüritus on Playback, sest see on suursugune üritus, mille toimumise ja õnnestumise nimel pingutavad paljud inimesed. Liivia absoluutseks lemmikuks on kirjandus, kuid füüsika talle eriti ei meeldi. Ka tema leiab, et jõuluball on LÜG'i kõige toredam üritus. Liinale on väga meeldinud kunstiajalugu, ning lavakunst on tema vaieldamatu lemmik, kuid teda kõnetab ka kirjandus. Kõige vähem suudab ta keskenduda füüsikas ja reaalainetes üleüldiselt. Valemid teda just ei paelu. Parim LÜG'i üritus on tema jaoks Mingi Muusika Üritus, sest ta leiab, et on vapper oma hirmudest üle astuda ja laulda (või midagi selle sarnast) laval kõigi ees.

Kriss-Lyna lemmiktoiduks on kartul igal moel - nii keedukartul, praekartul, kartulipuder, kartulisalat jne! Kaarli lemmikuks on lasanje ning Liivia on pasta fänn. Liinal otseselt lemmikut toitu ei ole.

Rääkida endale meeldivatest asjadest on üldjuhul lihtne, kuid enda hirmude jagamine ei pruugi alati nii mugav olla. Seetõttu uurisin lõpetuseks, mida kandidaadid kõige rohkem kardavad. Kriss-Lyna kardab väga madusid ning tema teiseks hirmuks on kaotada kedagi lähedast. Kaarel kardab igasuguseid närilisi ja Liivia kardab enim ämblike. Liina suurimateks hirmudeks on lambad (???) ja pimedus.

Meie monarhi kandidaadid on end meile avanud ning jaganud meiega tükikest endast. Loodetavasti tunned ka Sina peale seda lugemist end oma otsuses pisutki kindlamalt ning kes teab, ehk jätkub ühiste huvide tõttu mõne kandidaadiga juttu pikemakski. Keegi võiks näiteks Liina käest küsida, miks ta lambaid kardab.


- Madleen Vapper (12.H)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar