teisipäev, 31. oktoober 2023

Unustamatu sinilinnunädal

LÜG poleks LÜG ilma sinilinnunädalata. See on asendamatu traditsioon, mis ühendab kogu koolipere. Uustulnukad ehk kümnendikud pandi proovile, et näha, kas me ikka väärime sinilinnu staatust. Teeme väikese tagasiviske sellele tegusale nädalale.


Esmaspäeval kohtusime oma jumalatega ehk abiturientidega, kelle ümber keerlesid meie elud terve nädal. Kõik jumalad olid oma rolli pühendunud ja andsid endast kõik, et see nädal tibudele unustamatuks teha. Tibudele õpetati selgeks legendaarne munatants, mille pealt vaatamine tekitas kaheteistkümnendikele ääretult palju nalja. Aula oli täis elevust ja natukene ka ärevust, kui tibud esmakohtusid jumalatega. Saime oma hoole alla munad, mida pidime kaitsma oma elu hinnaga. Munadele viimistlesime armsad pesad, et neid kaitsta õnnetuste eest.


Kolmapäeval oli koolimaja täidetud igasuguste fiktsionaalsete tegelastega. Kooli peal tatsasid ringi Käsna-Kalled, Shrekid, klounid, simpsonid, Lotted ja Bruno, kelle pillimäng kajas üle kooli. Kaugelt oli näha, et kostüümidega oli palju vaeva nähtud ja kümnendikud nautisid nende kandmist sajaga. Instagram täitus austust väljendava luulega ja kooli peal kanti kaasas nukke. Õhtul toimus mitteametlik retsimine, mis koosnes tohutus hulgas munatantsust ja erinevatest mängudest, mis aitasid kõigil omavahel tutvuda. Terve linn kajas munalaulust ja meie retsi hümnist “Neiu mustas kleidis”. Õhtu oli väga sisukas ja igaüks, kes sellest osa ei võtnud, kahetses hiljem väga.


Neljapäeval olid tibud riietatud sinises. Pidime hüvasti jätma oma kalliks saanud munakestega, kuid meie suurim jõupingutus ootas veel ees. Tibudelt võeti ära nägemismeel ning ilma selleta tuli täita humoorikaid ülesandeid üle kooli. Kõige meeldejäävamad tegevused olid kindlasti matemaatiline (ja dramaatiline) arvutimäng, põgenemistuba ja ootamatu takistusrada. Samuti pakkus palju nalja pimesi treppidest üles-alla trampimine. Õhtu lõpuks andsime vande hoida LÜGi mainet, viia jumalatele lõpuaktusel lilli ja mitte spikerdada. Õhtu oli väga meeltlahutav ja selle üle muljetatakse veel siiani.


Sinilinnunädal lõppes piduliku ristimisega. Nädala lõpuks sai selgeks munatants, mille igapäevast tantsimist jäid paljud igatsema. Saime vaadata oma jumalaid tantsimas, mis oli väga südantsoojendav. Kuulsin paljudelt kaaslastelt kui tänulikud nad on, et valisid LÜGi ja tunnevad end nüüd selles suures majas palju kodusemalt. Kummardame kõigi jumalate ees, kes andsid oma panuse ja  kinkisid meile unustamatuid mälestusi kogu eluks. Me ei unusta teid iial ja lubame sirguda sama vingeteks jumalateks nagu teie. 



-Diana


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar